Masa cukrowa

Łatwe przepisy na masę budyniową

lut 11, 14 Łatwe przepisy na masę budyniową

Masa budyniowa jest niezwykle prosta w przygotowaniu i daje rewelacyjny efekt: jest puszysta, delikatna i ma wspaniały smak. Nawet osoby nieprzepadające za budyniem przekonają się, że masa budyniowa do tortu jest tak neutralna, że każdemu będzie smakować. Masa budyniowa przepis – poniżej znajdą Państwo kilka prostych przepisów umożliwiających użycie masy do różnych deserów.

Masa budyniowa do babeczek
Składniki: 2 budynie waniliowe, ½ kostki masła
Przygotowanie: budyń ugotować według opisu znajdującego się na opakowaniu. Masło zetrzeć na gładką masą, następnie ostudzony budyń wymieszać z masłem.

Masa budyniowa do karpatki
Składniki: 3 szklanki mleka, 9 łyżek cukru, 1,5 opakowania budyniu, 4,5 łyżek stołowej mąki tortowej, 300g masła, aromat waniliowy
Przygotowanie: 2 szklanki mleka zagotować, w pozostałej zaś roztrzepać budyń, mąkę i cukier, po czym dodać do gotującego się mleka. Mieszać do momentu zgęstnienia, po czym odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło o temperaturze pokojowej stopniowo dodawać do budyniu, miksując krem na wysokich obrotach, na koniec dodać kilka kropel aromatu.

Masa budyniowa do rurek
Składniki: 1 opakowanie budyniu, 1 kostka masła, ½ szklanki cukru pudru
Przygotowanie: budyń ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Masło rozetrzeć na puszystą masę po czym dodawać wymieszać delikatnie z budyniem.

 

 

Powiązane słowa kluczowe:

masa budyniowa przepis
masa budyniowa do tortu
masa budyniowa do babeczek
masa budyniowa do karpatki
masa budyniowa do rurek